monden

Foarte multe femei frumoase detesta sa se lase fotografiate. Si asta pentru ca nu sunt fotogenice. O sedinta foto se poate dovedi un calvar, desi cei din jur nu-si pot explica motivele.Insa exista numeroase trucuri simple cu ajutorul carora oricine poate arata divin in fotografii.

1. Machiajul este esential intr-o situatie ce implica aparatul foto. Se recomanda ca fondul de ten sa nu fie mai deschis decat culoarea pielii, ci dimpotriva, cu jumatate de masura mai inchis. Astfel, in poze chipul nu va arata precum o masca.

2. Un truc extraordinar se refera la expresivitatea ochilor. Obligatoriu sa fim date cu rimel! Genele false sunt si ele un mare aliat al chipurilor fotogenice. Important este ca in poza, ochii sa straluceasca, sa aiba o sclipire. Asa ca in clipa in care suntem fotografiate vom incerca sa avem ochii deschisi cat mai mult.

3. Se intampla sa clipim fix la momentul fotografierii si sa fim pozate cu ochii inchisi. Pentru a evita asemenea situatie indicat ar fi sa clipim cu o secunda inainte de a fi facuta poza. Astfel, vom fi surprinse cu ochii deschisi.

4. De studiat in oglinda chipul din mai multe unghiuri. Fiecare femeie are un profil bun si un profil mai putin bun. Trebuie sa descoperim unghiurile din care aratam cel mai bine. Le vom folosi atunci cand suntem fotografiate.

5. Poate ca in realitate nu avem barbie dubla si totusi ne trezim cu una in albumele foto. De vina este pozitia gatului. Pentru a evita aparitia barbiei duble in poze, la momentul fotografierii trebuie sa inaltam putin capul, alungind gatul. E o pozitie usor ciudata, dar in poze rezultatul va fi minunat.

6. Mare grija la coafura. Parul trebuie neaparat sa straluceasca in fotografie, pentru a da o nota de feminitate si un farmec aparte. Asadar, vom folosi spray-uri pentru stralucire instanta atunci cand stim ca urmeaza sa fim pozate.

7. Picaturile pentru ochi sunt de mare folos. Folosite chiar inainte de momentul fotografierii, ele vor da ochilor un plus de stralucire si luminozitate.

8. Nu avem voie sa ne pozam fara fard de obraz. Cea mai buna alegere este fardul roz, in nuanta deschisa, aplicat pe rotunjimile obrajilor. In fotografie, chipul va arata ca si cum a fost sculptat.

9. Trebuie evitate produsele de machiaj cu particule stralucitoare. In poze nu dau deloc bine. Tenul capata un aspect uleios, iar per ansamblu machiajul devine strident.

10. Va fi nevoie de un ruj deschis, nicidecum de culori intense, intunecate. Acestea din urma au tendinta de a micsora volumul buzelor in fotografie si de a adauga o nota de maturitate nedorita. Pe cand un ruj in nuanta deschisa va arata natural, proaspat, seducator.

11. Se cere atentie asupra luminii din jur. Nu este indicat sa pozam sub o sursa de lumina, pentru ca pozele vor reflecta umbre nedorite pe chipul nostru. In schimb, daca pozam in fata unei ferestre, lumina de afara ne va pune in valoare farmecul natural.