Stiri Ue

O englezoaica de 41 de ani trece prin clipe dureroase. De cativa ani de zile, necazurile se tin lant si par sa fie toate provocate de catre sotul ei.Innebunita de atata suferinta, Samantha Lamb a acceptat sa isi spuna povestea in fata unui reporter al cotidianului Sunday People. Declaratiile ei au fost atat de surprinzatoare incat stirea a fost preluata ulterior si de un post tv.Cosmarul Samanthei Lamb a inceput in anul 2009, cand sotul ei, Andy s-a imbolnavit grav. Problemele erau de natura renala si amenintau chiar viata pacientului. Dupa mai multe luni de dializa chinuitoare si zadarnica, singura sansa a barbatului mai ramanea transplantul de rinichi. Altfel, urma sa moara. Insa cum lista de asteptare era prea lunga, Samantha Lamb a decis sa-i redea ea insasi sanatatea sotului ei. A acceptat sa devina donatoare, cedandu-i lui Andy unul din rinichi.

Pregatirile pentru interventie au fost destul de dificile. Samantha a fost obligata chiar sa tina un regim alimentar strict, pentru a slabi inainte de operatie. Nu a fost usor. Ulterior, recuperarea s-a dovedit si ea greoaie. Insa tot efortul a meritat. Samantha a salvat viata sotului ei, Andy, iar lucrurile pareau sa reintre pe fagasul lor fericit.

Insa trei ani mai tarziu, femeia a trait socul vietii ei. Fara o vorba, fara o explicatie, sotul insanatosit a parasit-o intr-o dimineata. A luat cu el televizorul si combina stereo, lasandu-i cheile de la casa in cutia postala. Nu a exista nici macar un bilet de despartire.Cei doi au divortat, iar Samantha a ajuns sa il urasca pe barbatul caruia ii salvase viata. Mai mult, ea il suspecteaza pe acesta ca ar fi inselat-o de nenumarate ori de-a lungul casniciei si ca ar fi stat cu ea numai pentru a profita de rinichiul ei. Sotul insa neaga aceste acuzatii, explicand ca mariajul lor pur si simplu s-a destramat de la sine, nicidecum din pricina altor femei.

Samantha nu este insa dispusa sa se resemneze. Femeia isi cere acum rinichiul inapoi. Ea a declarat pentru presa ca regreta teribil nu faptul ca a donat un organ ci faptul ca l-a donat unei persoane care nu merita. In spiritul bunei samarinence, englezoaica recunoaste ca daca ar fi s-o ia de la capat, ar trece iarasi prin operatie, insa nu pentru sotul ei, ci pentru un pacient necunoscut.Intre timp vrea sa regleze lucrurile cu fostul sot caruia ii cere in mod imperativ sa inapoieze rinichiul transplantat. Samantha Lamb sustine ca fostul ei rinichi nu trebuie sa ajunga inapoi la ea, ci la unul dintre bolnavii trecuti pe lista de asteptare a spitalului. Evident, sansele ca aceasta dorinta sa i se implineasca sunt practic nule.

Presa din Marea Britanie a preluat stirea, dar a prezentat-o ca pe o situatie comica, spre nemultumirea Samanthei Lamb.Intre timp, o poveste cam de acelasi fel s-a petrecut in SUA. Totusi, aici a fost vorba de dragoste dupa ura si nu invers. O americanca a donat un rinichi fostei sale soacre, la zece ani dupa despartirea de fiul acesteia.